Ovo je par koji se prijavio za "samobilačku kapsulu": Otkriveni svi detalji, njihova smrt će biti snimljena! (FOTO)
Kristina i Piter, Foto: Printscreen/ X/ @Osetbaby

REŠILI DA OKONČAJU ŽIVOTE ZAJEDNO

Ovo je par koji se prijavio za "samobilačku kapsulu": Otkriveni svi detalji, njihova smrt će biti snimljena! (FOTO)

Piter je objasnio da su on i Kristin (80), odlučili da zajedno napuste ovaj svet nakon 46 godina braka, pošto joj je dijagnostikovana vaskularna demencija

Objavljeno:

Britanski par koji planira da okonča svoje živote zajedno u dvostrukoj samoubilačkoj kapsuli, snimiće svoje poslednje trenutke na kameri.

Piter Skot i njegova supruga Kristin planiraju da otputuju u Švajcarsku i postaće prvi državljani Velike Britanije koji će koristiti Exit International-ov visoko tehnološki sistem asistiranog umiranja, poznat kao Sarco kapsula.

Ova 3D-štampana kapsula, koja je opisana kao "Tesla eutanazije", postavljena je na postolje koje sadrži kanister sa tečnim azotom. Ovaj gas izaziva smrt korisnika putem gušenja inertnim gasom.

Korišćenje azota brzo smanjuje nivo kiseonika, zbog čega se osobe unutar kapsule ubrzo osećaju omamljeno pre nego što izgube svest posle samo 60 sekundi. Ceo proces traje oko 10 minuta, preneo je portal "ladbible".

Piter je objasnio da su on i Kristin (80), odlučili da zajedno napuste ovaj svet nakon 46 godina braka, pošto joj je dijagnostikovana vaskularna demencija. Britanske zdravstvene vlasti navode da se ovo stanje, koje je izazvano smanjenim dotokom krvi u mozak, obično pogoršava s vremenom.

Penzionisani pilot RAF Piter (86), objasnio je da ne može da podnese da gleda kako mu voljena supruga propada i da takođe "ne želi da nastavi da živi bez nje", zbog čega su se prijavili za korišćenje kontroverzne Sarco kapsule.

"Imali smo dug, srećan, zdrav i ispunjen život, ali evo nas u starosti, koja ne donosi lepe stvari. Razumemo da drugi ljudi možda ne dele naša osećanja i poštujemo njihovu poziciju. Ono što želimo jeste pravo na izbor", rekao je on i dodao:

"Duboko me deprimira što to ne možemo da uradimo ovde u Velikoj Britaniji".

Par planira da koristi dvostruki model kako bi zajedno umrli jedan pored drugog. Par je pokrenuo proceduru sa švajcarskom organizacijom "The Last Resort", ali će čekati dok se ne lansira dvostruka kapsula doktora Filipa Ničkea.

To bi moglo biti „već u januaru“, prema izveštajima – i dok Kristinino zdravlje dodatno ne propadne. Njihova smrt unutar samoubilačke kapsule biće snimljena na kameru, ali iz veoma dobrog razloga. Snimak će biti predat mrtvozorniku kao dokaz njihove smrti.

Prilikom ulaska u kapsulu, Piter i Kristin će biti postavljana tri pitanja: "Ko ste vi?", "Gde se nalazite?" i "Znate li šta se dešava kada pritisnete dugme?".

Dr Ničke kaže da je ovo zamišljeno da dokaže da su pacijenti pri zdravoj svesti kada donesu odluku da nastave s ovim postupkom.

Australijski lekar, star 76 godina, rekao je da je dvostruka kapsula spremna za lansiranje.

„Kapsula za dve osobe funkcioniše tačno kao i pojedinačna Sarco kapsula, ali postoji samo jedno dugme, pa će oni odlučiti ko će ga pritisnuti“, rekao je dr Ničke.

„Tada će moći da se zagrle i jedan od njih će pritisnuti dugme."

Bonus video:

05:41

ŠVAJCARSKA ORGANIZACIJA LEGALNO DAJE POMOĆ ZA SAMOUBISTVO! Kandidati plaćaju članarinu, a evo kako izgleda sam smrtonosni čin!

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.